(Tijdelijke) Local Rules per 1 november 2022

Als de dagen korter en kouder worden en de baan niet meer in topkwaliteit verkeert, wordt het golfspelletje (nog) lastiger. Om je daarbij een steuntje in de rug te geven en om de baan te beschermen, worden er in de natte en koudere periode van 1 november tot en met 30 april winterregels ingevoerd.

Winterregels:
Verkeerde greens

De omvang van de wintergreens is met blauwe lijnen aangegeven. Als de wintergreens in gebruik zijn dan zijn regulaire greens “Verkeerde Greens”, en omgekeerd idem dito, die ontweken MOETEN worden volgens Regel13.1f. Van de Verkeerde Green mag je dus niet spelen (of met je golfkar overheen rijden.) Je moet de Verkeerde Greens zonder strafslag ontwijken.

Plaatsen
“Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.
Noot: “kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan behalve de green, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.”

De baan blijft daarbij in principe qualifying, tenzij er op wintergreens wordt gespeeld (bij 2 wintergreens op 18 holes blijft de baan nog qualifying).

Onze wintergreens hebben een vergrote winterhole. Er moet dus ook op wintergreens uitgeholed worden!

Verder vervallen per 1 november de Tijdelijke Plaatselijke Regels mbt “Drainagebuizen” en “Ingezaaide Grond”. Voor een overzicht van alle (Tijdelijke) Plaatselijke Regels klik hier.