De Gelpenberg:
Een golfbelevenis!
Starttijd
boeken

De schaapskudde helpt ons weer met de zware rough

De schapen zijn terug op de baan om de dichtst begroeide stukken van de rough aan te pakken. Voor de NK strokeplay was hier met opzet nog niets aan gedaan. De schapen krijgen nu de zware taak om het lang geworden gras weer in te korten. Dit zal langzamer gaan dan anders; de kudde is wat kleiner en het gras is behoorlijk dor. Om die reden blijft de kudde langer op de Gelpenberg, ten minste drie weken.

In overleg met de baancommissie worden de meest acute stukken het eerst aangepakt. De schapen eten op dit moment het verse gras en de blaadjes tussen de dorre stengels uit zodat de ballen weer vindbaar zijn. Hier en daar zullen er plukjes bloeiende planten of stengels blijven staan voor het behoud van de biodiversiteit.

De komende tijd staan de schapen in een raster op het nieuwe gedeelte van de baan. Af en toe kunt u ze vrij lopend tegenkomen in de heide van de oude baan, begeleid door herder Hilde met haar twee honden Muis en Amy.

Op het schapenraster staat alleen stroom als er ook daadwerkelijk schapen in staan. U kunt voorzichtig over het raster stappen om uw bal te pakken.

Vriendelijke groet,

Hilde groen, herderin

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer