Pro Golf Tour

In 2020, het jubileumjaar van DGC de Gelpenberg, zal de Pro Golf Tour neerstrijken op de Gelpenberg in de gemeente Coevorden. Het PGT-toernooi zal plaatsvinden van 21 tot 23 augustus 2020. De Pro Golf Tour is, net onder de European Tour en de Challenge Tour, een officieel kwalificatietoernooi. Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd.

De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland.

Een groot aantal bekende namen heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan wedstrijden van de PGT. Zo heeft Robbie van West vorig jaar door zijn top 5-notering in het algemeen klassement een startbewijs bemachtigd voor de Challenge Tour. Daarnaast hebben in het verleden onder meer Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling deelgenomen aan wedstrijden. DGC de Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, een mooie kans om (regionale) talenten in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan dit toernooi.

Via de volgende link kunt u al zien welke spelers zich hebben ingeschreven voor deze wedstrijd.

Toernooischema:

Woensdag 19 augustus         Voorspelen
Donderdag 20 augustus        Pro-am met gasten
Vrijdag 21 augustus               Eerste ronde met 156 spelers
Zaterdag 22 augustus            Tweede ronde met 156 spelers
Zondag 23 augustus               Finaledag

Meer informatie over de Pro Golf Tour kan worden gevonden op www.progolftour.de