Pro Golf Tour

In 2021 zal de Pro Golf Tour neerstrijken op Drentse Golfclub De Gelpenberg in de gemeente Coevorden. Nadat vorig jaar het evenement niet kon doorgaan vanwege de situatie rondom COVID-19 gaat de Gelpenberg dit jaar voor een herkansing. 

Het toernooi van de Pro Golf Tour zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 4 september 2021. Via de jaarranking kunnen spelers doorstromen naar de Challenge Tour en uiteindelijk de European Tour. 

Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland.

In het verleden hebben grote namen onder wie Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling deelgenomen aan deze wedstrijden. De Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, een mooie kans om (regionale) talenten in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan dit toernooi.

Via de volgende link kunt u al zien welke spelers zich hebben ingeschreven voor deze wedstrijd.

Dinsdag 31 augustusVoorspelen
Woensdag 1 september        Pro-am met gasten
Donderdag 2 september               Eerste ronde met 156 spelers
Vrijdag 3 septemberTweede ronde met 156 spelers
Zaterdag 4 septemberFinaledag

Meer informatie over de Pro Golf Tour kan worden gevonden op www.progolftour.de