PRO GOLF TOUR KOMT GRAAG TERUG VOLGEND JAAR OP DE GELPENBERG

Tour-director Simon Bowler (51) van de Pro Golf Tour krijgt een hele brede glimlach om zijn mond als hem tijdens de finaledag van het FaberExposize Gelpenberg Open 2021 – op zaterdag 4 september – de vraag wordt voorgelegd wat hij van dit toernooi en de golfbaan vindt.

“Dit is verreweg de beste golfbaan waar we dit jaar met de Pro Golf Tour gespeeld hebben,” roept hij overtuigend. Daarmee is hij nog niet klaar met zijn complimenten. “Het is een super golfbaan, een juweeltje.” Daarbij roemt hij zowel het werk van de greenkeepers als van de organiserende vereniging.

De vlakbij Manchester geboren Brit weet waar hij over praat, want hij loopt al heel wat jaren mee in de professionele golfwereld. In 1992 werd Simon Bowler golfprofessional. Vanaf 2002 is hij actief als referee, onder andere op de Challenge Tour, bij het PGA Germany en sinds 8 jaar op de Pro Golf Tour, waarvan hij inmiddels tevens de Tour-director is.

WELKOM

Het is de eerste keer dat de Drentse golfclub De Gelpenberg dit internationale toernooi op haar baan mag organiseren. Als het aan Simon Bowler ligt is dat niet voor het laatst. “We, en dan doel ik op organisatie en spelers, voelen aan alle kanten dat we hier welkom zijn. De spelers zijn ook vol lof over de baan. Met De Gelpenberg hebben we voor dit jaar als Pro Golf Tour een overeenkomst. Maar als het aan ons ligt komen we graag terug.”

Bestuurslid Laurens Jan Baas van de Drentse golfclub is blij dat de Tour-director zo positief is. Hij is samen met sales- en eventmanager Niels van der Weerd de vooruitgeschoven post van de club geweest die voortdurend contact had met de vertegenwoordigers van de Pro Golf Tour.  Als het aan Laurens Jan Baas ligt is dit ook niet de laatste keer dat dit internationale golftoernooi hier wordt gespeeld. Maar daar zal vanzelfsprekend eerst intern nog over gesproken moeten worden, benadrukt hij.