Horecaregels per 25-9

Zoals jullie al weten heeft de overheid besloten dat er vanaf aanstaande zaterdag 25 september nieuwe maatregelen gaan gelden voor de horeca. Deze maatregelen vinden wij op zichzelf niet bepaald gastvrij, maar we hebben het er mee te doen.

In de shop, het centrale deel van het clubhuis en in de baan verandert er niets, behalve dan dat daar de anderhalve meter mag worden losgelaten. In de horeca mogen we deze maatregel ook loslaten, maar daar moeten we met het coronatoegangsbewijs gaan werken (voor gasten vanaf 13 jaar). Wanneer je alleen komt afhalen aan de bar of op het terras plaatsneemt is het toegangsbewijs niet nodig.

Een coronatoegangsbewijs krijg je wanneer je volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve GGD testuitslag hebt die niet ouder is dan 24 uur (dit mag dus geen thuistest zijn).

Voor het controleren van dit coronatoegangsbewijs is het van belang dat je de “corona check app” op je telefoon zet. Die is te vinden in de Google Playstore of in de Applestore. Via de website https://coronacheck.nl/nl/print/ kun je ook een papieren versie aanvragen. Wij zijn ook verplicht om de legitimatie van gasten vanaf 14 jaar te controleren in combinatie met de corona check app.

Bij binnenkomst in de Brasserie mag je plaatsnemen. Een van onze medewerkers komt langs om het toegangsbewijs te controleren. Wanneer er geen groen scherm verschijnt moeten we je helaas verzoeken de Brasserie te verlaten.

De keerzijde van dit alles is natuurlijk dat we weer gezellig samen aan tafel kunnen zitten en de anderhalve meter kunnen loslaten, en ook even staan te kletsen en rondlopen, dus zonder vaste zitplaats, kan en mag gewoon weer.

We vertrouwen op een ieders medewerking en voor wie om welke reden dan ook geen toegangsbewijs heeft of wil laten scannen is er natuurlijk altijd ruimte op ons terras op een heerlijk verwarmd stoelkussen.

Tot gauw in Brasserie Gelpenberg

Met gastvrije groet,

Robert Jan de Jong & team