Clubtraining

Eén van de belangrijke ingrediënten van het sportieve karakter van de vereniging is Clubtraining. Samen trainen, op vaste tijden, met uitdagende oefeningen, gericht op het verbeteren van de spelvaardigheid. Want wie wil er nou niet beter worden in golf?

Iedereen wil graag beter worden in golf, maar hoe? Golfers zeggen dat je zult moeten trainen om beter te worden in golf. Dit geldt ook voor een pianist die beter wil kunnen pianospelen. Ook hij/zij zal achter de piano moeten gaan zitten en oefenen. Toch werkt het niet zo eenvoudig als dat het klinkt. Achter de piano gaan zitten en toetsen indrukken zorgt nog niet dat je daadwerkelijk kan spelen. Het helpt je een gevoel te krijgen voor de toetsen en soms klinkt het niet eens zo gek, maar om écht piano te kunnen spelen, zal je gericht moeten trainen/oefenen. Om dit te doen, zijn er een paar belangrijke dingen nodig:

  1. Duidelijke oefeningen die uitdagend maar haalbaar zijn.
  2. Geduld! Een nieuwe vaardigheid leren kost tijd. Dit geldt ook zeker voor golf.  Een vaardigheid beheersen moet je verdienen. Een rechte bal kunnen slaan komt niet vanzelf.
  3. LOL! Als het oefenen niet leuk is, haak je af. Heb je plezier in de uitdaging, dan zit je goed.
  4. Nieuwsgierigheid! Een mooi voorbeeld is Tiger Woods. Toen Tiger nog een kind was werd hij constant uitgedaagd met golf door zijn vader en coach. Het unieke aan Tiger was dat hij na het behalen van de uitdaging altijd op zoek was naar extra mogelijkheden om dezelfde uitdaging te kunnen halen. Voorbeeld: Standaard chip over een bunker naar de vlag. Maar kan dat ook met een andere club? Of in een andere stand? Een andere balpositie? etc.

Het bovenstaande voorbeeld van Tiger geeft duidelijk aan wat training is. Training is bedoeld om de vaardigheden van de golfer uit te dagen en te verbeteren. Er komt nauwelijks een technische analyse aan te pas. Dit is de uitdaging, dit zijn de variaties.