De Gelpenberg en Joost Luiten slaan handen in één!

In 2021, zal de Gelpenberg een samenwerking aangaan met de Joost Luiten Foundation. De Joost Luiten Foundation (JLF) heeft als doelstelling kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen (vaker) te golfen. Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/of materieel zijn. Hiertoe initieert de stichting projecten die aan deze doelstelling bijdragen, of participeert zij in andere initiatieven.

Samen met de foundation wil de Gelpenberg kinderen in de gemeente Coevorden de kans geven om op een leuke laagdrempelige manier kennis te maken met de golfsport. Op dit moment zijn er al diverse gesprekken met de beleidsmedewerkers van de gemeente, jongerenwerkers en buurtsportcoaches om te kijken hoe we de projecten zo goed mogelijk kunnen gaan inzetten en daarmee een grote groep kinderen gaan bereiken. Het is de bedoeling dat we eind april en in de meivakantie gaan starten met de eerste projecten.

Mijn Foundation wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met golf, zodat ze hun eigen mening over het spel kunnen vormen. Elk initiatief dat dat mogelijk maakt juichen wij toe. Geweldig dat de Gelpenberg onze plannen wil ondersteunen aldus Joost Luiten.

Golf biedt jongeren een fantastische mogelijkheid om lekker te sporten in de natuur . Meer beweging draagt bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid. Golf kan je bovendien lang blijven beoefenen en door het unieke handicapsysteem kan iedereen met elkaar spelen, beginners en professionals en jong en oud door elkaar heen. Golfclub de Gelpenberg biedt jongeren in de regio Coevorden graag de ruimte om kennis te maken met deze sport en is blij met een partner als Joost Luiten en de steun van de NGF aldus Laurens Jan Baas, bestuurslid DGC de Gelpenberg.

De foundation van Joost Luiten wordt financieel gedragen door “Birdievrienden”. Elke birdievriend doneert na elke gemaakte birdie van Joost Luiten op de European Tour een bepaald bedrag aan de foundation. Om de samenwerking verder kracht bij te zetten zal ook de Gelpenberg per direct birdievriend worden van de foundation.

Meer informatie over de Joost Luiten Foundation kan worden gevonden op https://joostluitenfoundation.nl