Golf Fysiotherapie

Binnen Fysio centrum Beilen zijn er verschillende fysiotherapeuten die klachten en blessures, gerelateerd aan het beoefenen van de golfsport behandelen. Evert Hoffmann en John Derks zelf (beginnende) golfers, kunnen u een nadere uitleg geven over de mogelijkheden van oefentherapie maar ook van shockwavebehandelingen.

Golf lijkt zoals ze het noemen een ‘low impact sport’ waarbij de kans op blessures en golfklachten vergeleken met voetbal, hockey of hardlopen veel kleiner zou moeten zijn. Niets is echter minder waar. Uit een onderzoek onder 7.000 amateurgolfers blijkt dat 50% van hen golfblessures ontwikkelt die sport gerelateerd zijn

Wanneer we kijken naar de blessures die het meest voorkomen dan zien we dat bij amateurgolfers de top 5 er als volgt uitziet:

  • Lage rugklachten 50%
  • Elleboogklachten 25%
  • Knie/heup/enkelklachten gezamenlijk 9%
  • Schouderklachten 8%
  • Polsklachten 8%

Golfen met lichamelijke klachten

Veel golfers hebben pijnklachten tijdens of na het golfen. Door de afname van bewegelijkheid en spiermassa kan dit op den duur leiden tot het verlies van plezier, of er zelfs voor zorgen dat u moet stoppen met het prachtige spel dat golf is. Gelukkig kunnen wij hierin wat voor u betekenen.

Sportfysiotherapie

Fysiotherapeuten zijn bekend met het bewegen van he lichaam en het behandelen van blessures. Fysiotherapeuten met het aandachtsgebied sport zijn daarnaast nog specifieker opgeleid om ook sport gerelateerde blessures te behandelen.

Door middel van een goede diagnose stelling wordt in samenspraak met u een behandelplan opgesteld. Vaak is dit specifieke oefentherapie.

Echografie en shockwave

Voor veel chronische spier –en peesklachten die niet goed  op andere behandelingen , zoals oefentherapie, reageren,  kan schokgolftherapie oftewel shockwave therapie uitkomst bieden. Naast radiale shockwave therapie heeft Fysio Centrum Beilen/Shockwave centrum ook de beschikking over gefocusseerde shockwave. We behandelen patiënten die al veel hebben geprobeerd om van hun pijnklachten af te komen. Het gaat vaak  om behoorlijk pijnlijke en hardnekkige (pees) aandoeningen of artrose. En als we dan zien dat die pijn in een beperkt aantal behandelingen grotendeels of geheel weggenomen kan worden, dan weten we dat deze therapie een grote meerwaarde is. En de ervaringen van onze patiënten zijn het bewijs dat shockwavetherapie werkt.  Patiënten die ons laten weten dat ze weer kunnen golfen en wandelen zonder zorgen en pijn……daar doen we het voor!’

Essentieel  voor succes is het gebruik van echografie naast shockwave therapie. Dit is relatief nieuw in ons vak. Gedegen opleiding en ook ervaring zijn belangrijk om de problematiek in kaart te brengen. Met echografie kunnen we betrouwbaar bepalen van welke vorm of combinatie van shockwave vormen het beste resultaat verwacht mag worden, eventueel in combinatie met fysiotherapie. Daarnaast kunnen we de voortgang goed monitoren binnen het behandelplan.

Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u een afspraak maken?

Dan kunt u bellen of mailen met Fysiocentrum Beilen/Shockwave Beilen: 0593-540583 info@fysiocentrumbeilen.nl of u vraagt  John en Evert als u hen op de baan tegenkomt.