De Gelpenberg:
Een golfbelevenis!
Starttijd
boeken

Plaatselijke Regels – Ready Golf

Plaatselijke regels DGC de Gelpenberg

  1. GUR gedefinieerd door een blauwe lijn of blauwe paaltjes is een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze te ontwijken zonder straf volgens Regel 16-1f.
    Aangepaalde bomen zijn een verboden speelzone. Indien er sprake is van belemmering( zie regel 2.4) door aangepaalde bomen, moet de speler die belemmering ontwijken Regel 16-1f. Afstandsmarkeringen en houten routebordjes op de baan worden beschouwd als vaste obstakels waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16-1a. Ontwijken is niet toegestaan volgens Regel 15.2.

  2. Als een extra mogelijkheid voor het ontwijken van de hindernis achter de green van hole 2 mag een speler met bijtelling van een strafslag een bal in de dropzone droppen, deze dropzone is zoals bedoeld in Regel 14.3.

  3. Alle paden en wegen zijn integrale delen van de baan.
    Met steenslag verharde paden en wegen worden beschouwd als vaste obstakels waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1a.

  4. Als de bal van een speler niet is gevonden of als het bekend of praktisch zeker is dat deze buiten de baan is op hole 5 en hole 7, dan mag de speler de plaatselijke regel voor slag en afstand toepassen met twee strafslagen in plaats van de ontwijkoptie van slag en afstand volgens Regel 18. Deze plaatselijke regel is niet van toepassing als een provisionele bal is gespeeld.
  5. Out of Bounds wordt aangegeven d.m.v. witte palen.

 

Tijdelijke plaatselijke regels zie mededelingenbord.

Straf voor overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf

 

Ready Golf

Er wordt tegenwoordig Ready Golf gespeeld. Zo ook op de Gelpenberg! Best een verandering als je altijd de regels voor “de eer” gehanteerd hebt. Hierbij een publicatie van de NGF/R&A over Ready golf die ons helpt om hiermee goed om te gaan.

 

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer