Dario Antonnisse lonkt naar winst op FaberExpoSize Gelpenberg Open 2021

Dario Antonnisse (23) is na vandaag de beste Nederlander op het FaberExposize Gelpenberg Open 2021 van de Pro Golf Tour. Met een ronde van 69 (2 onder par) eindigde Dario met een totaal van -6 vandaag in het klassement op een tweede plaats.

Daarmee staat hij 2 slagen achter de Duitser leider Frederik Schott. Die speelde vandaag een ronde van -2 en komt daarmee als koploper op een totaal van -8.

De andere Nederlanders Floris de Haas en Stan Kraai vielen vandaag uit de top 10. Floris scoorde plus 3 en kwam daarmee uit op par en zakte hierdoor naar de 21e plaats in het klassement. 

Stan Kraai deed het iets beter maar zakte met een ronde van 72 slagen (1 boven par) van de 8e naar de 14e plek.

Runner-ups waren Mike Toorop (-4) en amateur Nordin van Tilburg (-4). Beiden staan ze samen met onder anderen Stan Kraai op de 14e plaats.

De cut kwam vandaag uit op +3. Morgen is de finale. Daaraan mogen 47 golfers deelnemen. Het belooft nog een spannende finale te worden op De Gelpenberg, want de eerste 8 spelers liggen slecht 5 slagen van elkaar. 

De eerste flights starten morgen om 8 uur en de laatste om 9 uur 10. In die laatste flight starten uiteraard de drie best geklasseerde spelers: Frederik Schott uit Duitsland, de Nederlandse hoop Dario Antonisse en de Oostenrijker Felix Schulz, die net als Antonisse op -8 staat. 

Op de Drentse golfclub De Gelpenberg was het zowel voor spelers als de vele toeschouwers vandaag een topdag. Het prachtige nazomerweer was voor iedereen natuurlijk een cadeautje. En van de spelers was er niets dan lof voor de geweldig geprepareerde baan door de greenkeepers van Vos Golf & Sport. (https://www.dgcdegelpenberg.nl/greenkeepers-gelbergberg-architecten-van-prachtig-mooie-greens-en-fairways/)